Oorreflexologie (ooracupunctuur / ooracupressuur) is een moderne, westerse manier van reflexzonetherapie. De grondlegger is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. “In het oor projecteert de hele mens” was zijn idee. Hij ontdekte in de jaren 50 van de vorige eeuw dat het gehele menselijk lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp. Oorreflexologie (ooracupunctuur / ooracupressuur) kan worden ingezet voor een breed scala aan, zowel psychische als somatische, klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

 

Ooracupunctuur is een geweldige aanvulling op een voetreflexbehandeling. Het versterkt elkaars werking. Maar het kan ook alleen ingezet worden. 

In overleg met jou kan ik vooraf aan een voetreflexbehandeling enkele naaldjes of magneetjes plaatsen in/op je oor. Bij bijvoorbeeld pijnklachten in heup, schouder, rug, hoofd etc. Of bij spijsverterteringsklachten, disbalans in hormoonhuishouding, vermoeidheidsklachten en nog veel meer.

 

Wil je stoppen met roken? Wil je afvallen? Ooracupuntuur kan daarbij een hele goede ondersteuning zijn. Het werkt goed als je maar wel de juiste motivatie hebt. Hierbij zal ik gebruik maken van de zogenaamde verblijfsnaaldjes. Deze kunnen dagen tot weken blijven zitten. 

Een losse ooracupunctuurbehandeling kost € 45,00. Deze losse behandeling wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.